miercuri, 20 octombrie 2010

Dresajul

  •         Diferite studii stiintifice au aratat ca influentele si experienta capatata in primele 12-14 saptamani de viata ale cainelui sunt cele mai formative in cresterea sa.Aceasta faza este cunoscuta si ca faza de imprimare si daca in aceasta perioada un pui invata ca un strain,copiii,pisicile si traficul urban aglomerat nu ii vor raul,el va reactiona intr-un mod echilibrat de-a lungul vietii sale.Modul in care puiul traieste aceste experiente are o influenta majora asupra lui.Daca in aceasta perioada catelul este atacat de o pisica,atunci este foarte probabil ca tot restul vietii sale sa reactioneze agresiv fata de pisici.Cel mai bine este sa cumparati un catel de la un crescator care a petrecut suficient timp si energie pentru a socializa cateii.Atunci cand un pui are intre 7 si 12 saptamani il puteti lua acasa.Acum este responsabilitatea dumneavoastra sa finalizati ce a inceput un bun crescator.
'Regulile de aur ale dresajului' sunt: repetarea, ritmicitatea (succesivitatea), continuitatea si progresivitatea.

        Varsta la care se pot dresa cainii nu este o problema. Cel mai important este ca lectiile de dresaj se fie aplicate corect si sa fie mentinute pe tot parcursul vietii cainelui.

Cateva sfaturi utile:
1. Plimbarea zilnica necesara este de cel putin doua ore si este impartita in doua etape- dimineata si seara.

 2. Inainte de a pune botnita cainelui lasati-o sa o miroasa.

 3. Inainte de periaj aratati peria cainelui si dati-i sa o miroasa.

 4. Cainele se ia in lesa pe partea stanga, deplasarea facandu-se in linie dreapta.

 5. Trebuie sa invatati cainele sa refuze hrana de la straini, altfel riscati sa fie otravit. Otravirea poate fi accidentala - pe strada sau intentionata de catre persoane rauvoitoare.

 6. Pentru a mentine tonusul muscular al cainelui se poate incerca deplasarea rapida a acestuia pe langa bicicleta stapanului.

 7. Cainele se recompenseaza intotdeauna daca a facut un exercitiu corect.

 8. Foarte des este folosita comanda 'Bravo' pentru a sugera recompensa, insotita de mangaieri sau alimente.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu